Tratament Covid-19. Ce au aflat specialiștii despre Ivermectină
Tratament Covid-19. Specialiștii au vorbit despre un medicament pe care mai multe persoane l-au luat, după ce s-au îmbolnăvit de noul coronavirus. Este vorba despre Ivermectină: este sau nu eficientă?
Potrivit specialiștilor, care au făcut o cercetare cu 476 de pacienți, au ajuns la concluzia că Ivermectina nu ar avea un beneficiu în tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, care au forme medii sau severe. La studiu au participat câteva sute de pacienți, dintre care: jumătate dintre ei au primit Ivermectină, iar altă jumătate de pacienți au primit tablete placebo. În urma cercetării efectuate în Columbia, specialiștii susțin faptul că nu oferă niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu virusul chinezesc.
Pe de altă parte, mai mulți medici din Iași susțin că există și pacienți care au luat medicamentul respectiv, fără să meargă la un medic în prealabil: „Acest tratament urmeaza calea unui alt medicament minune, este un medicament folosit în tratarea persoanelor cu lupus, care a dispărut din farmacii fiind utilizat în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Nici Plaquenilul sau hidroxiclorochina nu sunt eficiente în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, formă moderată”, spune medicul Ionuț Nistor, arată Antena 3.
Ce spunea Alexandru Rafila despre medicament
Alexandru Rafila l-a criticat la un post de televiziune pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru că îndeamnă oamenii să se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar. „Aveți o problemă de etică”, i-a transmis Rafila. Alexie susține că în Las Vegas utilizează Ivermectină pentru anihilarea infecției cu Covid-19, potrivit G4Media.ro.
Rafila a spus că se miră de maniera în care Ioan Alexie recomandă un medicament care nu este autorizat/aprobat nici măcar în America.
„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a arătat Alexandru Rafila.
Sursă foto: Pixabay